Diner Idee: Ratatouille (heerlijk!)

Gepubliceerd op 19 februari 2017 om 14:16

Lekker gemakkelijk en gezond! deze heerlijke RATATOUILLE

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 rode peper, fijngehakt

1 grote ui, in grove stukken

2 rode paprika’s, in grove stukken

1 aubergine, in grove stukken

1 courgette, in dikke plakken

500 g tomaten, in partjes

4 takjes tijm

3 takjes verse rozemarijn (lekker uit eigen tuin)

Paar verse basilicum blaadjes naar smaak

4 eetlepels suikervrije ketchup (kijk eens bij je natuurvoedingswinkel/drogist)

Geraspte 30+ kaas

 

Bereidingswijze:

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de knoflook, ui, rode peper, paprika, aubergine, courgette en tomaat erdoor. Steek de takjes rozemarijn en de basilicum ertussen. Smoor de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar, af en toe door roeren.

Schep daarna de tomatenketchup erdoor en breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer de ratatouille met wat geraspte kaas erover.

Eventueel serveren met zilvervliesrijst of witte basmatirijst. maar dit hoeft niet perse.


«   »